۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴
کد خبر: ۴۴۲۶۳۸
مدیر حوزه علمیه مازندران مطرح کرد؛

 مدرک گرایی آفتی بزرگ برای حوزه های علمیه/ رسالت حوزه تبلیغ دین است

مدیر حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که مدرک گرایی آفت بزرگی برای مراکز علمی همچون حوزه های علمیه است، گفت: حوزه علمیه بر مبنای تعالی قرآن و مکتب اهل بیت(ع)، مسؤولیت مهم تبیین و تفسیر، تعلیم و تربیت، تبلیغ، دعوت و دفاع از دین را عهده دارد.
مدیر حوزه علمیه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در غرب مازندران، حجت الاسلام ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در جمع طلاب طرح میثاق طلبگی در مدرسه علمیه شهید بهشتی نوشهر با بیان این که بهترین، سالمترین و نزدیکترین راه برای رسیدن به کمال و مقام بندگی کامل خداوند راه طلبگی است، افزود: باید با نیتی الهی به تحصیل علم و عمل صالح بپردازیم تا سعادتمند شویم.

وی با اشاره به این که تحصیل در حوزه علمیه لطفی الهی است که شامل حال هر فردی نمی شود، گفت: یک طلبه برای رسیدن به تعالی و سعادت حقیقی باید تهذیبش مقدم بر تحصیلش باشد.

استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که طلاب حوزه باید قدردان فرصت های به وجود آمده باشند، خاطرنشان کرد: فرصتی که امروز در نظام مقدس جمهوری اسلامی برای تحصیل طلاب در مدارس علمیه به وجود آمده در گذشته وجود نداشته  است.

حجت الاسلام طاهری با بیان این که بسیاری از علما و بزرگان دینی ما با تحمل مشکلات و سختی های دوران امروز به این جایگاه رفیع دست یافتند، بیان داشت: اما امروز به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و شاهد رونق و گسترش مراکز حوزوی هستیم که این خود بهترین فرصت برای تحصیل علاقه مندان به علوم حوزوی است.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که در گذشته منابع کمتری برای تحصیل یک طلبه در حوزه های علمیه وجود داشت، گفت: اما امروز کتب و تألیفات بسیاری برای علم آموزی یک طلبه موجود است که نباید از آن غافل شد.

استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود با تأکید بر این که نخستین قدم قبل از ورود به حوزه نیت خالص است، تصریح کرد: نیت باید کاملاً برای خدا باشد و اگر غیر از این باشد به نتیجه مطلوب دست نخواهد یافت.

مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که برای آغاز هر کار ارزشمندی نیازمند انگیزه الهی هستیم، خاطرنشان کرد: اگر برای ورود به حوزه انگیزه الهی وجود نداشته باشد کمال و تعالی نصیب یک طلبه نخواهد شد. 

حجت الاسلام طاهری با اشاره به این که نیت الهی انسان را در مسیر صحیح کمال و سعادت رهنمون می سازد، بیان داشت: یک طلبه وقتی وارد حوزه می شود با خدا میثاق می بندد و باید بر این پیمان استوار باشد.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که فعالیت های حوزه بر دو محور اصلی علم و اخلاق استوار است، گفت: علم همراه با اخلاق می تواند در رساندن انسان به قله های تعالی بسیار اثرگذار باشد. 

مدیر حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که مدرک گرایی آفت بزرگی برای مراکز علمی همچون حوزه های علمیه است، تصریح کرد: حوزه علمیه بر مبنای تعالی قرآن و مکتب اهل بیت(ع)، مسؤولیت مهم تبیین و تفسیر، تعلیم و تربیت، تبلیغ، دعوت و دفاع از دین را عهده دارد.

حجت الاسلام طاهری با بیان این که این رسالت مهم حوزه علمیه همان استمرار رسالت نبی مکرم اسلام و اهل بیت(ع) است که در عصر غیبت بر عهده فقهای جامع الشرایط قرار داده شده است، گفت: اقامه دین و اعلای کلمه توحید مبتنی بر اجتهاد بر پایه قرآن، سنت نبوی و مکتب اهل بیت(ع) مهم ترین رسالت حوزه های علمیه است.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که حوزه های علمیه مهد پرورش مجتهدان وارسته است، بیان داشت: فقها و بزرگان دینی که امروز پشتوانه عظیم حوزه های علمیه هستند روزی در همین هجره ها و مدارس علمیه  مشغول به تحصیل بودند.

وی بهترین پناهگاه برای انسان را قرآن و اهل بیت(ع) دانست و افزود: طلاب باید روزانه توسل به این دو ثقل داشته باشند چون پروردگار متعال در آیه 35 سوره مائده می فرماید: «ای اهل ایمان از خدا بترسید و با وسیله، به او تقرب جوئید» که این وسیله قرآن و اهل بیت هستند.

مدیر حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که طلاب باید همواره به عمل خیر توجه ویژه داشته باشند، افزود: کار نیک موجب عاقبت بخیری فرد می شود و همچنین باید از کارهای ناپسند و بد که به ظاهر کوچک هستند دوری کنند.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران افزود: اگر می خواهیم اهل بیت(ع) پناهگاه ما باشند باید توسل به اهل بیت(ع) کرده و به آنها معرفت پیدا کنیم؛ همچنین از اهل بیت(ع) متابعت کرده و در مقام عمل، تسلیم باشیم

حجت الاسلام طاهری با بیان این که طلاب با ورود به حوزه دو میثاق و قرارداد مهم را امضاء می کنند، گفت: طلاب نخست با صاحب اصلی حوزه پیمان سربازی می بندند که سرباز حقیقی حضرت ولی عصر(عج) باشند.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که سربازی آن حضرت آداب و شرایط خاص خود را دارد، افزود: یک طلبه باید در زندگی شخصی و طلبگی خود به این آداب خاص پایبند بوده و عمل کند، چون راه سعادت و تعالی حقیقی حرکت در همین مسیر است.

حجت الاسلام طاهری با بیان این که لباس روحانیت از شأن و جایگاه بسیار والایی برخوردار است، تصریح کرد: مردم این لباس را نشانه دین و روحانیت را سرباز حضرت ولی عصر(عج) می دانند و باید در حفظ این جایگاه تلاش کنیم.

مدیر استانی حوزه علمیه مازندران با بیان این که یک فرمانده از سربازش توقع دارد که مرتب باشد و ادب سربازی را رعایت کند، بیان داشت: اعمال و رفتار سرباز حضرت ولی عصر(عج) باید الگویی برای جامعه باشد.

حجت الاسلام طاهری در ادامه سخنان خود با بیان این که مازندران مهد پرورش علما و فقهای دینی بوده است، ادامه داد: شخصیت های برجسته ای که امروز افتخار اسلام هستند از همین دیار برخاستند و طلاب حوزه باید این بزرگان را الگوی خود قراردهند.

مدیر حوزه علمیه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح میثاق طلبگی در مازندران اشاره کرد و گفت: این طرح دو هفته ای تمرین آغازین طلبگی است که طلاب باید باید با جدیت بیشتری برنامه های این طرح را دنبال کنند.

حجت الاسلام طاهری ادامه داد: در این طرح مجموعه ای از برنامه های آموزشی، اخلاقی و تفریحی برای طلاب در نظر گرفته شده که از سوی اساتید اخلاق و مشاوره آموزش داده می شود./950/202/ب2

ارسال نظرات